Vereniging en bestuur

HomeDe verenigingVereniging en bestuur
HomeDe verenigingVereniging en bestuur

Onze vereniging de Toerzeilers

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers; de Toerzeilers
Een vereniging van ruim 3200 leden met ruim 100 vrijwilligers met als doel zeilen:

‘het behartigen van alle belangen van de toerzeilers in de ruimste zin van het woord en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn’.

Dat betekent dat we als vereniging evenementen organiseren waar alle leden elkaar kunnen ontmoeten, maar ook dat we ervoor willen zorgen dat we samen op een verantwoorde manier kunnen blijven genieten van het vaarwater dat we hebben. We streven naar een veilige, mooie en open vaarweg.

Onze vereniging bestaat sinds 1972 en heeft daarmee een respectabele leeftijd voor een actieve vereniging. In 2017 hebben we het vijf en veertigjarig lustrum gevierd.

Vind uw weg binnen de vereniging

Op onze website www.toerzeilers.nl vindt u veel informatie over onze vereniging. Alle commissies presenteren zich met een eigen pagina met algemene informatie en u kunt de uitgebreide evenementenkalender bekijken.
Er is echter nog meer mogelijk. Via de website kunt u inloggen en verschijnt er een aantal opties voor leden:

  • Via de evenementenkalender kunt u zich aanmelden voor evenementen;
  • Het magazine Toerzeilen, inclusief het Boordboek, is digitaal te lezen en te downloaden;
  • De knop Nautin geeft u direct en gratis toegang tot het digitale platform Nautin met veel actuele vaarinformatie;
  • Via de ledenadministratie kunt u uw gegevens digitaal zelf bijwerken;
  • Bemanningsbank biedt zeilers zonder boot mogelijkheden om (toch) te zeilen.

De Toerzeilers drijft op actieve leden. Indien u ook actief wilt zijn binnen de vereniging kunt u contact opnemen met de betreffende commissieleden of het bestuur. Via de Contact knop en of de contact items kunt u vragen stellen.

Een landelijke vereniging is soms een wat lastiger bereikbare haven. Het kost even moeite om de route te vinden, maar we helpen u graag op weg. En eenmaal aan een evenement meegedaan, wilt u niet anders meer. Actief meedoen is net zo verslavend als het zeilen zelf.

Nieuwsbrief

Om de leden rechtstreeks over verenigingszaken te informeren verstuurt het bestuur elke maand een nieuwsbrief naar alle e-mailadressen die bekend zijn bij de ledenadministratie. Ontvangt u de nieuwsbrief niet? Controleer dan uw gegevens in de ledenadministratie.