Varen in Griekenland

HomeZeilen voor ..OpstappersVaren in Griekenland
HomeZeilen voor ..OpstappersVaren in Griekenland

De bemanningsbank organiseert al enkele jaren tochten naar Engeland en de Wadden.

De boten worden gehuurd en een ervaren Toerzeiler-schipper geregeld.

Arjo Meijerink, een enthousiaste Toerzeiler met veel ervaring in Griekenland heeft het idee om iets dergelijks in Griekenland te organiseren. Dus de bemanningsbank huurt een boot, Arjo gaat mee als schipper en betaalt in dit geval zelf mee aan de boothuur. 5 andere Toerzeilers kunnen mee om deze manier van zeilen te leren kennen. Het zeilgebied Lefkas leent zich uitstekend om samen een week dit mooie vaargebied te ontdekken.

 

kaart lefkas

Mooi weer, blauwe zee, mooie baaien, misschien dolfijnen, je kunt het allemaal meemaken.

   Arjo tijdens een eerdere Griekenlandreis

Arjo: “Qua zeilen is dit een andere ervaring dan bijv. de Noordzee en de Wadden. Geen stromingen en getijden, in de ochtend rustige wind welke in de middag meestal oploopt en in de avond gaat liggen. De temperatuur is aangenaam en de zee nodigt uit tot zwemmen als in een baai geankerd wordt.”
 Wij sluiten aan in een flottielje. In de ochtend is er een briefing waarbij de weersverwachtingen worden doorgenomen, de bestemming wordt bepaald en mooie plekjes worden vermeld waar geankerd kan worden. Aan het einde van de dag komen de boten aan in de beoogde haven. De gelegenheid is er dan om samen de dag door te nemen en gezellig met de groep te eten. Overdag gaat ieder zijn eigen gang en bepaalt zelf welke route er gezeild wordt, waar men wil ankeren of zwemmen etc. Zelfstandig maar toch de gezelligheid van een groep in de havens die aangedaan worden. Het vaargebied is Lefkas.

  

Er is door de bemanningsbank een optie op een Bavaria 42 Cruiser genomen, waar max. 6 personen op kunnen, welke in de thuisbasis Preveza Marina  ligt voor het vaargebied Lefkas.

De periode is van za.23-05-2020 t/m za. 30-05-2020. De kosten voor het huren van de boot zijn incl. transfers vanaf luchthaven Preveza, lakensets- en handdoekensets, havengeld 1e en laatste dag en schoonmaak € 490,00/per persoon. Deze dienen direct na aanmelding voldaan te worden en zijn alleen te restitueren als voor de opengevallen plaats een vervanger is gevonden. De trip gaat alleen door als er voor 15-12-2019 5 pers. zich hebben aangemeld en voor de boothuur betaald zodat de kosten voor de huur beperkt blijven. Bij niet doorgaan zullen uiteraard de betaalde kosten gerestitueerd worden. Om deel te nemen is enige zeilervaring wenselijk maar niet voor alle deelnemers noodzakelijk. 

Bovenop de boothuur zijn er gezamenlijke kosten voor de  havengelden onderweg (in Griekenland nihil tot weinig), eten en drinken aan boord, brandstof en de borg van € 1.500,00 (deze wordt weer teruggegeven onder aftrek van eventuele schade’s). Deze kosten betalen wij uit de scheepskas waar iedereen aan het begin van de week zijn deel in stort. Verder per persoon (en zelf te regelen) de kosten voor het vliegticket  naar Preveza , eten en drinken in restaurants en wat (eventueel als groep) verder besloten wordt zoals excursies etc. (voor vluchten kun je o.a. op de website https://www.skyscanner.nl/ kijken. Naar Preveza (Lefkas) wordt er vanuit Amsterdam meerdere dagen in de week met Transavia, Tui Fly en Corendon gevlogen. Vanaf Düsseldorf Int. vliegt Condor naar Preveza. De kosten voor een retourticket met een directe vlucht lopen uiteen van € 260,00 tot € 430,00 ) 

Wil je mee meld je dan aan via de evenementenlijst op de website van de Toerzeilers.  In februari/maart zal een kennismakingsavond worden georganiseerd waar iedereen met elkaar kennis kan maken en waar de schipper uitleg zal geven over het vaargebied en hoe dat gaat in Griekenland.  

Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

of Arjo Meijerink  0646833113   schipper

of Jur Pels  0640513366  commissie bemanningsbank