Vakantiezeilers

HomeZeilen voor ..Vakantiezeilers
HomeZeilen voor ..Vakantiezeilers
Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd. De echte doelgroep zijn gezinnen met kinderen, hoewel er elk jaar ook één of enkele tochten met weinig of geen kinderen zijn. De ouders verleggen met elkaar grenzen, leren van elkaar en hebben een ontspannen vakantie door het gezellig samen zijn. Kinderen trekken met elkaar op en beoordelen de gezinsvakantietochten (GVT) bijna zonder uitzondering als topvakanties.

De Toerzeilers biedt u middels een Samenvarenforum de mogelijkheid om evt. samen op vakantie te gaan.
Als het aanbod niet past bij uw wensen of mogelijkheden, of de tochten zijn vol dan kunt u middels de Samenvarenbank uw voorgenomen tocht voorstellen aan andere Toerzeilers.

Indien u de namen van de commissieleden wilt zien dient u eerst in te loggen:

Hieronder vindt u wel een formulier om contact op te nemen. 

Spelregels vakantietochten

Over spelregels, adviezen, “boot van dag”, voorbereiding, uitrusting, veiligheid en documenten kunt u alles vinden in het document: “ Introductie en Spelregels Vakantietochten” te downloaden via onderstaande link: https://drive.google.com/file/d/1SLQnU4k0eNUkdD0O50fgellWPQOzz6oh/view?usp=sharing


Inschrijving vakantietochten!

Aanmelden (“inschrijving”) gebeurt via de website. Bij de aanmelding wordt ook gevraagd om een financiële bijdrage van €25 voor één week, €50 voor twee weken en €75 voor drie en meer weken.
Na de aanmelding is het aan de TC om te bepalen wie er mee gaan. In deze afweging worden zaken als groepsgrootte en samenstelling, ervaringsprofiel, scheepslengte meegenomen. Ook een gesprek met de TC kan hier onderdeel van zijn. Inschrijving staat dus niet gelijk aan deelname! Pas na het fiat van de coördinator is uw inschrijving definitief en krijgt u een mailbevestiging. Het enthousiasme om deel te nemen is groot en de meeste tochten zijn al binnen enkele weken zijn volgeboekt. Dus het advies aan u is: meldt u vlot aan voor een tocht.

Algemene informatie


Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd zowel met of zonder kinderen. Deze tochten worden om diverse redenen zeer gewaardeerd. Naast de gezelligheid worden nieuwe ervaringen opgedaan en vaak grenzen verlegd. Veelal worden door de vakantietochten (VKT) nieuwe bestemmingen voor het eerst bereikt. Ook kinderen vinden het zonder uitzondering topvakanties.
De tochten worden georganiseerd door Tocht Coördinatoren (TC) dit zijn Toerzeilers die zelf op vakantie gaan. Zij coördineren een tocht met een specifieke bestemming. Wij spreken niet van tochtleiders omdat elke deelnemer zelf verantwoordelijk is en blijft voor de zeewaardige staat van eigen schip, bemanning en zijn besluit tot uitvaren tijdens de verschillende etappes van de tocht. Elk jaar zijn er 10-15 tochten. Het aantal tochten en diversiteit van de bestemmingen hangen af van het aantal TC’s dat tocht willen organiseren. Dit is dus ook een oproep aan U!
In het voorjaar zijn er rond de meivakantie diverse tochten van 1-2 weken en in de zomervakantie zijn het veelal tochten van  3 of 4 weken. De bestemmingen zijn zeer divers, variërend van tochten op IJsselmeer, Zeeland en Waddenzee, Nederlandse -en Belgische kust  tot langere tochten afstanden naar Oostzee, Kanaaleilanden, Bretagne en Isle of Wight en alles daartussen.

Vanaf het kerstnummer staan de tochten voor het komend seizoen vermeld in op het “evenementenprogramma” in ons blad Toerzeilen en op de website.