Algemene informatie

Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd. De echte doelgroep zijn gezinnen met kinderen, hoewel er elk jaar ook één of enkele tochten met weinig of geen kinderen zijn. De ouders verleggen met elkaar grenzen, leren van elkaar en hebben een ontspannen vakantie door het gezellig samen zijn. Kinderen trekken met elkaar op en beoordelen de gezinsvakantietochten (GVT) bijna zonder uitzondering als topvakanties.

De tochten worden georganiseerd door leden die zelf op vakantie gaan. Zij coördineren de tocht zodat er een groep samen kan varen. Wij spreken daarom van ToerTochtCoordinatoren en niet van tochtleiders ook omdat elke deelnemer zelf verantwoordelijk is en blijft voor de zeewaardige staat van eigen schip, bemanning en besluit tot uitvaren tijdens de tocht. Elk jaar zijn er een aantal tochten.

Vakantietochten organiseert voor en door leden tochten met kleine groepen.

In het voorjaar zijn er rond de meivakantie en of het pinksterweekend week tochten.
In de zomervakantie zijn er meerdere tochten van 3 of 4 weken.
Deze tochten zijn zeer divers, variërend van kort bereik tochten op de Waddenzee tot grote afstanden naar Denemarken, of Kanaaleilanden en Isle of Wight en alles daartussen Vanaf het kerstnummer staan de tochten voor het komend seizoen vermeld in Toerzeilen (bijlage Evenementenprogramma) en op de website onder “Evenementen”.

Aanmelden gebeurt via de website. Bij de aanmelding wordt ook gevraagd om een financiële bijdrage van €25 voor één week, €50 voor twee weken en €75 voor drie en meer weken.
Na de aanmelding is het aan de coördinator om te bepalen wie er mee gaan. In de afweging worden zaken als groepsgrootte en samenstelling, ervaringsprofiel, scheepslengte meegenomen. Ook een gesprek met de TTC kan hier onderdeel van zijn.
Pas na het fiat van de coördinator is de inschrijving definitief.

Elk jaar presenteren de toertochtcoördinatoren (TTC) hun tochten.
Eind januari op zondagmiddag aansluitend aan het Woudschoutenweekend vindt de presentatie van de verschillende tochten plaats. Na afloop kan met de TTC en de mede geïnteresseerden kennis worden gemaakt.
Inschrijving is mogelijk vanaf de dag na de presentatie van de vakantietochten.

Inschrijving staat niet gelijk aan deelname! Dit vindt pas plaats na gesprek met de TTC waarbij verschillende aspecten o.a. kinderleeftijd, vaarervaring, tochttype, groepsgrootte en eventuele eerdere deelname worden besproken. In de pdf-file: “Informatie - en Spelregels GVT” is verdere informatie voorhanden.

Nieuwe Coördinatoren

Kandidaten voor de functie van TTC worden benaderd en het programma voor het volgend seizoen wordt gemaakt.
Zonder TTC geen vakantietochten. Mocht u daarom interesse hebben voor het organiseren van een tocht dan kunt u te allen tijde contact opnemen met een van de commissieleden.