Algemene informatie over deelname aan een Vakantietocht

HomeZeilen voor ..VakantiezeilersAlgemene informatie over deelname aan een Vakantietocht
HomeZeilen voor ..VakantiezeilersAlgemene informatie over deelname aan een Vakantietocht

Algemene informatie


Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd zowel met of zonder kinderen. Deze tochten worden om diverse redenen zeer gewaardeerd. Naast de gezelligheid worden nieuwe ervaringen opgedaan en vaak grenzen verlegd. Veelal worden door de vakantietochten (VKT) nieuwe bestemmingen voor het eerst bereikt. Ook kinderen vinden het zonder uitzondering topvakanties.
De tochten worden georganiseerd door Tocht Coördinatoren (TC) dit zijn Toerzeilers die zelf op vakantie gaan. Zij coördineren een tocht met een specifieke bestemming. Wij spreken niet van tochtleiders omdat elke deelnemer zelf verantwoordelijk is en blijft voor de zeewaardige staat van eigen schip, bemanning en zijn besluit tot uitvaren tijdens de verschillende etappes van de tocht. Elk jaar zijn er 10-15 tochten. Het aantal tochten en diversiteit van de bestemmingen hangen af van het aantal TC’s dat tocht willen organiseren. Dit is dus ook een oproep aan U!
In het voorjaar zijn er rond de meivakantie diverse tochten van 1-2 weken en in de zomervakantie zijn het veelal tochten van  3 of 4 weken. De bestemmingen zijn zeer divers, variërend van tochten op IJsselmeer, Zeeland en Waddenzee, Nederlandse -en Belgische kust  tot langere tochten afstanden naar Oostzee, Kanaaleilanden, Bretagne en Isle of Wight en alles daartussen.

Vanaf het kerstnummer staan de tochten voor het komend seizoen vermeld in op het “evenementenprogramma” in ons blad Toerzeilen en op de website.
Presentatie Vakantietochten zondagmiddag 26 januari 2020


In aansluiting aan het winterweekend wordt de “Presentatie Vakantietochten” samen met de Jaarmarkt en Introductie nieuwe leden gehouden op zondagmiddag 27 januari in Hotel Postiljon Amersfoort Veluwemeer (  https://goo.gl/maps/NNLCGMATd1E2  ) Hierbij vindt alle info over de VKT 2019. Overweegt u een VKT dan kunt u deze bijeenkomst niet missen!
Het algemene overzicht van de tochten vindt plaats aan het begin van de middag (zie evenementenlijst voor tijdstip; inschrijving is niet nodig). Elke TC heeft daarnaast een eigen stand op de Jaarmarkt tussen alle andere stands waar u specifiek informatie over de vakantietocht van uw keuze kunt verkrijgen en kennis kunt maken met uw TC en andere vakantiegenoten!

Inschrijving vakantietochten!

Aanmelden (“inschrijving”) gebeurt via de website. Bij de aanmelding wordt ook gevraagd om een financiële bijdrage van €25 voor één week, €50 voor twee weken en €75 voor drie en meer weken.
Na de aanmelding is het aan de TC om te bepalen wie er mee gaan. In deze afweging worden zaken als groepsgrootte en samenstelling, ervaringsprofiel, scheepslengte meegenomen. Ook een gesprek met de TC kan hier onderdeel van zijn. Inschrijving staat dus niet gelijk aan deelname! Pas na het fiat van de coördinator is uw inschrijving definitief en krijgt u een mailbevestiging. Het enthousiasme om deel te nemen is groot en de meeste tochten zijn al binnen enkele weken zijn volgeboekt. Dus het advies aan u is: meldt u vlot aan voor een tocht.


Spelregels vakantietochten

Over spelregels, adviezen, “boot van dag”, voorbereiding, uitrusting, veiligheid en documenten kunt u alles vinden in het document: “ Introductie en Spelregels Vakantietochten” te downloaden via onderstaande link: https://drive.google.com/file/d/1SLQnU4k0eNUkdD0O50fgellWPQOzz6oh/view?usp=sharing

Als u niet aan een vakantietocht kunt deelnemen?

Gebruik het Toerzeilers-Forum! Dit is een prikbord en u kunt wellicht zo connecties maken voor een gezamenlijk tocht naar eigen wens en mogelijkheden. Geef op het forum bondig uw vaarwens weer; vermeldt uw eigen gegevens zoals bootlengte, diepgang, bemanning (leeftijd kinderen), thuishaven. Vertel welke bestemming(en) u op het oog heeft en in welke periode

Ook de  commissie uiterton en de regio commissies organiseren veel zeiltochten (evenementenlijst)

Buiten de Toerzeilers wordt ook het nodige georganiseerd; denk hierbij aan de Kustzeilers, eigen verenigingshaven, eigen jachtmerk activiteiten (bijv. Dehler, Bavaria, Breehorn)  en algemeen op internet (bijv. www.omtezeilen.nl)  

 

Nieuwe Tochtcoördinatoren vakantietochten gezocht!
Zonder TC’s geen vakantietochten. Mocht u daarom interesse hebben voor het organiseren van een tocht dan kunt u te allen tijden maar met name in het najaar contact opnemen met Michiel Eijsvogel of Ilona Narold van de com. vakantietochten.

Commissie Vakantietochten 2019
De commissie bestaat uit de volgende leden:
Voorzitter Michiel Eijsvogel      
Secretaris Ilona Narold