Winterweekend

HomeZeilen voor ..Winterweekend
HomeZeilen voor ..Winterweekend

Al sinds 1973 organiseren de Toerzeilers in het laatste weekend van januari hun eigen congresweekend, met dertig workshops en een avondprogramma. Tijdens dit weekend staan kennisoverdracht en sociale contacten centraal. 

De naam van dit weekend was ruim veertig jaar “Woudschoten”, maar vanwege wijziging van locatie is in 2017 gekozen voor de nieuwe naam Winterweekend. 


Hier wisselen we op een ontspannen manier kennis en ervaring uit op gebieden als zeemanschap, navigatie, techniek en vaarbestemmingen: zoveel mogelijk verzorgd door leden van de vereniging zelf. Bovendien maken leden hier kennis met elkaar. Het weekend duurt van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag. Gelet op het kennismakingsdoel kan men alleen voor het gehele programma inschrijven, inclusief de overnachting. De capaciteit van de workshops en het aantal beschikbare hotelkamers bepaalt het maximum van ongeveer 180 deelnemers, anders zouden de groepen te groot worden. Schrijf op tijd in, want het weekend zit elk jaar vol: meer dan de helft van de bezoekers neemt meer dan eenmaal deel. 

Op zondagmiddag is er aansluitend een brede informatiemarkt, die ook open staat voor leden die niet aan het weekend deelnemen.

Het Winterweekend is verdeeld in vijf blokken van zes workshops. Door vijf workshops te kiezen bij de inschrijving stelt een ieder het eigen programma samen.
Het programma wordt steeds gedeeltelijk vernieuwd en alle workshops worden jaarlijks geactualiseerd. De programmabrochure komt in oktober uit bij het magazine. Voor een complete PDF-download van de jongste brochure,winterweekend 2020
Inschrijven (eventueel op de reservelijst) is vanaf oktober mogelijk via de Evenementenpagina van de website (let op de eigen inlog van deze site).

De commissie Winterweekend hoopt velen van u te zien, in het laatste weekend van januari!

Voor contact met de Commissie Klik hier.