Zeezeilen Uiterton

Voorbereidingsmiddag


Uiterton nodigt je uit voor een onvergetelijke zeezeilervaring!

Heb je altijd al gedroomd van een uitdagende zeezeiltocht? Wil je jouw grenzen verleggen en de magie van de open zee ervaren? Of ben je een ervaren schipper die op zoek is naar nieuwe avonturen? Dan is Uiterton de perfecte bestemming voor jou!
Voor de meer ervaren zeezeilers komen tijdens deze middag onze andere opwindende reizen, zoals "Raggen naar Ramsgate" en "Retour Ramsgate” met Hemelvaart, en de "Rally naar Whitby” in augustus tijdens de Folkweek, aanbod.

 

Je eerste oversteek

De oversteek naar Lowestoft is bij uitstek geschikt voor mensen die de eerste keer een oversteek willen maken. Ca 100 zeemijlen, relatief eenvoudige navigatie, betrekkelijk rustige Traffic Lane om over te steken en een ruime groep deelnemers met onderweg marifooncontact met je groep. En speciaal voor de minder ervaren zeilers de voorbereidingsmiddag.


Voorbereidingsmiddag zondagmiddag in maart  Huis van Eemnes.


Tijdens de voorbereidingsmiddag worden de tochten en andere Uiterton-evenementen gepresenteerd en wordt er uitgebreid aandacht besteed aan:

  • Tochtvoorbereiding, welke uitrusting heb je aan boord nodig voor een oversteek

  • Tochtorganisatie, wachtlopen, kleding, voeding onderweg

  • Tochtplanning, vertrektijd, stroming, getijden, aanlopen bestemming, een nacht doorzeilen?

  • Navigatie onderweg

  • Veiligheid

Programma voor de Voorbereidingsmiddag:

  • 14:00 - Presentatie van de tochten en wat erbij komt kijken
  • 15:00 - Pauze
  • 16:00 - Kleine groepssessies: Bespreek tochten, veiligheid, navigatie, en meer.

     

Word lid van de Uiterton-familie

Bij Uiterton streven we ernaar om zeezeilen toegankelijk te maken voor iedereen, van beginners tot ervaren schippers. We creëren een warme en ondersteunende gemeenschap waar je je zeilpassie kunt delen met gelijkgestemde avonturiers.
Mis deze kans niet om de eerste stappen te zetten op weg naar jouw zeezeildromen. Kom naar onze voorbereidingsmiddag op zondag 3 maart 2024, om 14:00 uur in het Huis van Eemnes. Samen zullen we de horizon verkennen en nieuwe uitdagingen aangaan!

Met Uiterton kom je verder - waar dromen uitkomen op de open zee!

Voor meer informatie en om je aan te melden, bezoek onze website op www.toerzeilers.nl of neem contact op via uitereton@toerzeilers.nl.