Cursus elektro aan boord in Holten trekt Toerzeilers uit heel Nederland


Een kleine 30 deelnemers namen deel aan Elektro aan Boord gehouden in Holten zaterdag 13 januari. Dat de Toerzeilers een landelijke vereniging is en de evenementen leden trekken uit het hele land was in Holten goed te horen. Leden uit Cadier en Keer, Haren, Haarlem, Roggel NB, Valkenswaard maar ook Lemelerveld. Dialect genoeg.
 
Het evenement werd gehouden op de vaste locatie van Regio Oost, Grand Café de Biester gelegen aan de voet van de Holterberg en tegenover het NS station. Van de Holterberg hebben de deelnemers niet veel meegekregen. 
 
Wel leerden ze veel over begrippen als spanning, stroom, weerstand, de wet van Ohm, vermogen, energie, accucapaciteit en draaddikte. Voor de verdieping kwamen accu selectie, onderhoud, schakelingen bedrading beveiliging, aanleg boordnet, schema's aan bod. Bovenal leerden de deelnemers over veiligheid aan boord en hoe knalgas te vermijden.

 
Technische details en oplossingen

 
Docent Ernst Rollfs of Roelofs wist de deelnemers vanaf het begin als vanouds te boeien en zijn kennis op dit gebied te delen. Een  interessante cocktail van technische details, problemen en oplossingen.
 
IMG 2582
Tijdens de lunch was er volop gelegenheid om ervaringen en de passie voor het zeilen met elkaar te delen. Al met al een gezellige en leerzame dag.
Met dank aan Ernst!
 
Cursus gemist? Wil je meer weten hierover lees Veiligheid aan boord - Elektro aan boord. Of schrijf je nu in voor de cursus Elektriciteit aan boord 9 maart 2024 bij Huis van Eemnes (zie evenementen).