Evenementenboekje


lijst | details

Naar inschrijven >>

 

Evenementen overzicht van de Toerzeilers

Mei

Juni

za. 3 jun, De Kaag

Ladies only Varen op cultureel erfgoed 2023


Team Zeemancipatie organiseert unieke ervaring: varen op cultureel erfgoed.


do. 8 - zo. 11 jun, IJsselmeer en Markermeer

Ladies Only Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2023


Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op  woensdag 31mei. 


za. 10 - zo. 11 jun, IJsselmeer, bestemming Medemblik

Nachttocht 2023
Vanuit diverse havens op het IJsselmeer, via van tevoren opgegeven rakken, 's avonds en 's nachts zeilen naar Medemblik. Een uitstekende oefening in het 's nachts varen en te ervaren hoe het is om in het donker een haven aan te lopen.

do. 15 - za. 17 jun, WSV de Put, Haringvliet

MidSommar-event 2023
LET OP GEWIJZIGD!
Traditioneel gaan de Zweden rond de langste dag, samen de natuur in, eten ze samen o.a. haring, aardappel en aardbeien. Ieder neemt wat mee en voor de versiering zijn er bloemen. Houd je van gezelligheid en heb je zin om samen in Zweedse traditie zeilend het midden van de zomer te vieren? In juni is je kans. We verzamelen op donderdag 15 juni op WSV de Put, op het Haringvliet.
Na een behouden aankomst openen we gezamenlijk de gezelligheid met een samen samengestelde, uitgebreide bbq met Zweedse hapjes en drankjes. De dag erna is er een wandeltocht op het eiland 10-gemeten. In de avond starten we rond 20.00 uur de avond/nacht tocht.
Op zaterdag sluiten we om 10.30 uur af met een gezamelijke koffie. Op zaterdag 17 juni om 12.00 uur is ieder weer zijnsweegs gegaan. 

za. 24 jun, - vrij. 21 jul, IJmuiden

Vakantie: Brest of Isles of Scilly een uitdaging
Een vakantietocht waar de wind ons de weg gaat wijzen. Bakboord uit bij IJmuiden en na het kanaal vaststellen of de wind ons zuid of westwil brengen. Hoe dan ook een tocht met flinke afstanden waar het stalen zeil waar nodig wordt ingezet. Een tocht voor stellen zonder kinderen.

za. 24 - zo. 25 jun, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Schippers juni 2023
Rondje lichteiland Goeree juni – je eerste dag ervaring op zee?

za. 24 - zo. 25 jun, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Opstappers juni 2023
Als opstapper mee met Rondje lichteiland Goeree juni – je eerste dag ervaring op zee?

Juli

za. 1 jul, Huizen

Man over boord oefening Gooimeer voor opstappers
Een praktijk training man over boord,in samenwerking met Marjolein Brandt en de KNRM te Huizen. Hoe haal je een drenkeling aan boord van een zeilschip? Welke strategieën zijn daar voor? Dit zijn de thema's van de dag. In de ochtend theorie, gevolgd door praktijk in de middag. Leden die niet met hun schip onder de Hollandse brug kunnen, kunnen opstappen bij andere schepen.

za. 1 jul, Huizen

Man over boord oefening Gooimeer voor schippers.
Een praktijk training man over boord, in samenwerking met Marjolein Brandt en de KNRM te Huizen. Hoe haal je een drenkeling aan boord van een zeilschip? Welke strategin zijn daar voor? Dit zijn de thema's van de dag. In de ochtend theorie, gevolgd door praktijk in de middag.

za. 8 - zo. 9 jul, Markermeer / IJsselmeer

Bezoek Forteiland Pampus 2023
We brengen op eigen kiel een bezoek aan het forteiland Pampus, waar we een rondleiding krijgen. Daarna varen we naar Muiden, waar we afsluiten met een steigerborrel.

za. 15 jul, - zo. 13 aug, Harlingen

Vakantie: Via Limfjord rondje Denemarken met tieners
Wie gaat er met ons mee via het Limfjord naar Kopenhagen. We zoeken gezinnen met tieners die een mooie tocht willen maken naar Denemarken. Het idee is mooie zeiltochten te maken, maar ook tijd hebben om te relaxen op mooie eilanden, zoals Anholt en Ven (SE) en steden aan te doen met als hoogtepunt Kopenhagen. Zodat er een mooie balans ontstaat tussen actief zeilen, relaxen en cultuur opsnuiven. De aanbreng over zee is met het gezin te ondernemen, maar de planning is zo opgesteld dat men met een overbreng bemanning kan werken. Dit geldt voor de trip naar Thyberon en de terugreis vanaf Cuxhaven.

zo. 16 - vrij. 28 jul, Hellevoetsluis

Vakantie: Met kinderen naar Texel
Dit evenement is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. We varen enkel wanneer de weersomstandigheden dit toelaten en overnachten in een haven. We plannen meerdere dagen op Texel waar genoeg te doen is. Leuk om samen te doen, maar er is ook ruimte voor als je zelf op stap wilt gaan.

We gaan met elkaar zeilen, maar willen vooral ook tijd besteden aan het samen spelen van de kinderen.
Een partijtje voetballen, krabbenrace op de steiger en lol maken met de Sup. Bij goed weer een gezamelijke BBQ, maar ook zelf koken en op tijd naar bed.

za. 22 jul, - zo. 13 aug, Cuxhaven

Vakantie: Via Kielerkanaal rond Denemarken met tieners
Een leuke tocht  die zowel voor tieners als voor volwassenen plezier en avontuur brengt. Vanuit Cuxhaven varen we gezamenlijk door het Kielerkanaal. Eenmaal op de Oostzee gaan we in korte dagtochten het eiland Funen ronden. Hierbij hebben we gedurende 2 weken genoeg tijd voor ontspanning en leuke zeiltochten. De Oostzee is een overzichtelijk vaarwater met relatief weinig stroming en is voor veel zeilende gezinnen toegankelijk. 

We ruimen genoeg tijd in om ook de aanbreng en de terugtocht door de Duitse bocht te maken. Ook dit stuk zullen we waar gewenst begeleiden.

za. 22 jul, - za. 5 aug, Falmouth

Vakantie: Met jonge kinderen zeilen rond Falmouth
Na een mooie delivery naar Falmouth die ieder op zijn eigen manier mag invullen verzamelen we 22 juli in Falmouth.

De tocht coordinator gaat deelnemen aan de Scheveningen Zeilrace en Rally die 15 juli start in Scheveningen waarna de familie met de auto naar Engeland komt. Ik wil iedereen aanmoedigen om mee te doen aan dit leuke, gezellige evenement: https://zeilrace-rally.nl/ De organisatie van de rally staat volledig los van de vakantietocht van de Toerzeilers.

Vanaf dat we verzamelen in Falmouth lijkt het me leuk om met de andere boten een reisplan op te stellen afhankelijk van de wind. De eerste paar dagen zullen we de wateren rond Falmouth verkennen waarna we oostwaarts gaan richting Fowey en Plymouth.Na twee weken zullen we in Plymouth weer afscheid nemen en zal iedereen zelf zijn weg naar huis vinden.

Mochten er vragen zijn of onduidelijkheden voel je dan vrij om contact met me op te nemen,

Kasper Silvius

wo. 26 jul, - vrij. 11 aug, Vertrek vanaf Cadzand

Vakantie: Nord-pas-du-Calais met tieners

Deze route is met zorg opgesteld om een gezonde balans te houden tussen heerlijk zeilen zonder (te veel) tijdsdruk en ook aan wal genoeg tijd te hebben om nieuwe plekken te ontdekken of lekker te kunnen ontspannen aan boord. Daarnaast geeft het de kinderen genoeg tijd om lekker met elkaar te chillen. Met een uitzondering hier en daar overnachten we minimaal twee nachten op één locatie. 

We verzamelen in Cadzand. Vanuit daar doen we een aantal havens in België aan en varen we door naar het oude Franse vestingstadje Gravelines, net voorbij Duinkerken. Vervolgens varen we langs de kust weer terug richting Zeeland om uiteindelijk in Willemstad de tour gezamenlijk af te sluiten. Wij zijn van mening dat bij deze tour van 17 dagen, iedereen voldoende de tijd heeft om zelfstandig in Cadzand te komen en na afloop hiervan men ook weer genoeg tijd heeft om terug te varen met het eigen gezin waardoor er ook nog wat family time over blijft.

Vragen? Neem gerust contact met ons op, wij vinden het leuk om je vragen te beantwoorden. (zie contactinformatie, alleen voor leden)

za. 29 jul, - vrij. 4 aug, Noord-Holland/Zeeland

Vakantie Zeilen met kinderen in Zeeland
Wie gaat met ons mee voor een ontspannen zeilvakantie naar en in Zeeland?

zo. 30 jul, - wo. 16 aug, Chatham, Londen en Engelse Oostkust

Vakantietocht In het kielzog van Michiel de Ruyter

Tocht naar Chatham, Londen en de Engelse Oostkust voor volwassenen/stellen.


Augustus

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Schippers 2023
De tocht naar Whitby staat ook voor 2023 gepland en wel van 19 augustus tot en met 26 augustus. Dit jaar valt de tocht samen met de beroemde Whitby Folk week, met veel optredens op straat en in alle kroegen live music. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2-4 etmalen).

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Opstappers 2023
Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Whitby maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

September

vrij. 1 - za. 2 sep, Houtribhaven, Lelystad

Single Handed IJsselmeer 2023
De jaarlijkse dagtocht voor solozeilers op het IJsselmeer en/of Markermeer start vanuit de Houtribhaven en is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde solozeilers.

za. 9 sep, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop met eigen boot 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt op de eigen boot instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 9 sep, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop als opstapper 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt als opstapper instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen  in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 9 - zo. 10 sep, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Schippers sep 2023
Rondje lichteiland Goeree september – je eerste dag ervaring op zee?

za. 9 - zo. 10 sep, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Opstappers sep 2023
Als opstapper mee met Rondje lichteiland Goeree – je eerste dag ervaring op zee?

do. 14 - zo. 17 sep, Zeeuwse wateren

Ladies Only Zeemancipatie weekend Zeeland 2023

Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op 5 September 2023

za. 16 - zo. 17 sep, Markermeer, bestemming Hoorn

Bontekoetocht 2023

Een jaarlijks terugkerend evenement. Prestatie- en/of gezelligheidstocht! Eindbestemming: HOORN. Zeilen, gezelligheid, zeilervaringen uitwisselen, borrelen en eten zijn de sleutelwoorden voor de BONTEKOETOCHT.


vrij. 22 - zo. 24 sep, Ramsgate

Ragguh naar Ramsgate voor Schippers 2023
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug.

vrij. 22 - zo. 24 sep, Kornwerderzand buitenhaven

Makkum - Makkum 2023
Makkum Makkum is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij we starten in Kornwernerzand, om vervolgens via het wad en de Noordzee naar Vlieland en Den Helder te varen.

za. 30 sep, - zo. 1 okt, Marina Stavoren buitenhaven

Puzzeltocht 2023

Een Duitse plaats onder je boot? Weet je dat een botteloef een vierkant ijzeren rondhout is? Als je iets afweet van onderdelen van zeilschepen, van puzzelen houdt en een dagje flink wat mijlen wilt maken is dit evenement wat voor jou.


za. 30 sep, Hardinxveld-Giessendam

Ladies Only Cursus Basisnavigatie


Navigeren aan boord is een onmisbare vaardigheid aan boord, zowel tijdens de tocht als in de voorbereiding. Wil je hier meer van weten? Schrijf je dan vooral in voor dit evenement, want: navigeren kun je leren! Het evenement wordt gerganiseerd door Team Zeemancipatie en vindt plaats op zaterdag 30 september 2023.


Oktober

vrij. 13 okt, Joure

Angst

Eveline en Hidde vertrokken na 2 jaar voorbereiding voor een ‘Rondje Atlantic’ op hun zeiljacht Via Mio. Overlevings- en weercursussen gevolgd, de medicijndoos volledig gevuld en de boot compleet op orde. Maar voor de oversteek van de Golf van Biskaje begint de spanning toe te nemen. Na overleg met de huisarts kalmerende middelen meegenomen maar dit blijkt uiteindelijk niet de oplossing. In Lagos, zuid Portugal, besluiten ze om om te draaien en terug te zeilen naar Nederland.
Ondanks de teleurstelling hebben ze een mooie reis gemaakt die ze graag willen delen.
Hoe ga je om met deze angst, waar ben je bang voor, wat doet dit met je partner, hoe ga je hier mee om? Eveline en Hidde delen hun ervaring en zijn ook benieuwd naar hoe anderen dit beleven.
 

za. 21 - zo. 22 okt, Markermeer / IJsselmeer

Kacheltocht 2023
We sluiten het seizoen af met een bijeenkomst in Stavoren. Met een borrel / etentje maken we er een mooie avond van, het seizoen uitzwaaiend.

wo. 25 okt, Grand Caf de Biester, Stationsstraat 10, 7451 BH Holten (tegenover NS station)

Praktijktraining DSC/Marifonie
Praktijktraining DSC/Marifonie. Doe ervaring op met simulatie van Digital Selective Calling (DSC) op je Marifoon.

za. 28 okt, - za. 25 nov, Grand Caf de Biester, Stationsstraat 10, 7451 BH Holten (tegenover NS station)

Opfriscursus navigatie kan ook dienen als voorbereiding voor het behalen van Vaarbewijs 1 en 2
Deze opfriscursus navigatie behandelt op de zaterdagen 28 oktober, 11 november en 25 november de meeste onderdelen van navigatie op zee en kan ook dienen als voorbereiding voor het behalen van Vaarbewijs 1 en 2 of om je kennis weer eens op te poetsen en is inclusief lunch.

November

do. 23 nov, Zalencentrum het Haske, Joure

smartphone fotografie op het water
Een workshop smartphone fotografie wie wil dit nu  niet? 
Mooie plaatjes maken van je zeilboot of wolkenluchten op het water, actiefoto's, mooie nautische foto's voor je vakantiealbum
Kom dan leren hoe nog mooier en beter te kunnen doen op 24 november 2023 te Joure!


 

vrij. 24 nov, Benthuizen

Bezoek Hagoort Sails 2023

Ook de meeste Toerzeilers willen graag de optimale snelheid uit hun boot halen. Misschien maak je lange toertochten, maar vaar je ook af en toe een wedstrijdje. Welke zeilen passen dan het beste bij jouw boot? Hoe trim je de zeilen? Hoe kun je zelf een noodreparatie aan de zeilen uitvoeren?


za. 25 nov, Eemnes

Vertrekkersdag 2023
De dag voor mensen die voornemens zijn in 2024 te beginnen met een lange zeilreis van tenminste een half jaar. De Vertrekkersdag wordt gehouden op 25 November 2023. We starten om 9:00 met het programma dat duurt tot 21:00 uur. Dit jaar wordt het gehouden in Eemnes. Per boot zijn er twee bemanningsleden welkom.

zo. 26 nov, Rotterdam

Maritiem Training Centrum (MTC) Trainingsdag indoor 2023
MTCindoortraining, wegens grote belangstelling weer door Uiterton georganiseerd. In het trainingscentrum van STC-KNRM
wordt er een uniek trainingsprogramma “Overleven op Zee” aangeboden. Je krijgt de mogelijkheid om op een veilige manier onder professionele begeleiding ervaring op te doen met diverse overlevingstechnieken. Het is een actief indoor-evenement, inspannend en zeer leerzaam. Een goede conditie is wel een vereeiste!

wo. 29 nov, Grand Caf de Biester, Stationsstraat 10, 7451 BH Holten (tegenover NS station)

In het kielzog van de Oostvaarders
Harry Klieverik vertelt hoe hij als solozeiler het spoor volgde van de Nederlandse Oostvaarders in de Baltische Zee. Kortom als u van plan bent om de Oostzee te gaan bevaren kunt u een "zee" van informatie ophalen.

Januari

vrij. 12 jan, zalencentrum tHaske Joure

lezing Anneke Sips "Food on a boat"


Robert en Anneke kochten een zeilboot in Florida en zeilden daarmee in drie etappes in 15 maanden naar Australië.
Anneke vertelt deze avond over hun reis en oversteken, de proviandering en het eten aan boord en natuurlijk over vis vangen onder zeil.
Daarna zal ze laten zien hoe je aan boord een visje fileert en bereid er een Pacific gerecht mee.
 
Wat eet je dan aan boord? Die recepten en het reisverhaal beschreef ze in “Food on a boat, Heerlijk zeilen van Mexico naar Australië”.
Je kan het boek bestellen bij je eigen boekhandel of natuurlijk op de avond zelf aanschaffen.