Uiterton Zeezeilen

Small ships race


SSR

Small Ships Race; Kleine schepen Grote schippers, 16 T/M 20 MEI voor kajuitzeilboten van maximaal 24 ft. (7,5 mtr.). Tussen IJmuiden en Lowestoft wordt gestreden om de begerenswaardige Small Ships Race Wisseltrofee. Daarna wordt de tocht voor de liefhebbers (vrijwillige deelname) vervolgd naar Pin Mill.

De Small Ships Race is bedoeld voor schippers van een klein schip die een oversteek op eigen kiel willen maken. De snelsten zullen de regatta winnen, maar ook de laatste zal als overwinnaar binnenkomen.

Overzeiler

 

Informatie

Informatiemiddag
Deze middag is toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over het varen met kleine schepen op zee. Verschillende ervaringsdeskundigen vertellen over zeezeilen met kleine schepen, de (veiligheids)uitrusting, benodigde kennis etc. Er is veel ruimte voor vragen en contact met andere ervaren en minder ervaren schippers.

Datum: 3 maart 2024
Tijd: 14.00 – 17.00
Adres: Huis van Eemnes

KeukentafeltochtplanningWoensdag
Deze avond is voor deelnemers aan de Small Ships Race. Met de kaart voor ons bespreken we het vertrek, de oversteek en de aankomst. Stroming, aanloop en aandachtspunten lopen we langs.

Datum: Datum en plaats nog nader te bepalen
Tijd: 20.00 – 22.00
Adres:

Vertrekkersavond
Deze avond is verplicht voor deelnemers aan de Small Ships Race. We bespreken de laatste details zoals het programma, de samenstelling van de marifoongroepen, weer en vragen.

2 mei 2024 Huis van Eemnes
Tijd: 20.00 – 22.00 

Tochtprogramma

Woensdag

Aanbrengen IJmuiden.Veiligheidscontroles in IJmuiden. Zonodig de laatste klusjes uitvoeren. Om 20.00 is het palaver met het weerrapport voor de komende dagen.

Donderdag  (vertrek)
Start om 6.00 (tussen de pieren). Dat betekent dat we om 5.30 losgooien in IJmuiden en dat om 5.15 we het laatste palaver hebben.

Vrijdag  
Alle schepen lopen moe en voldaan Lowestoft binnen. Even opfrissen en daarna een gesprek met het Trofee-comité. Daarna heffen we het glas op de winnaars en dineren we gezamenlijk.

Zaterdag (vrije dag in Lowestoft) of vertrek naa Pinn Miill
Engels ontbijt scoren, biertje of een bezoekje aan Norwich.

Zondag (terug naar huis)
Afhankelijk van het getij terug naar huis.

Maandag (weer thuis)

In de loop van de ochtend lopen de meesten weer hun haven aan de kust binnen. Sommigen liggen die dag ook al weer in hun thuishaven.